Zonterapi

Zonterapi är en gammal väl beprövad metod för att behandla hela kroppen

Vi erbjuder fotzonterapi på Santa Monica. Zonterapi är en mycket gammal teknik som bygger på ett samband mellan organen och olika reflexzoner i kroppen, under fötterna och i ansiktet. I zonterapi utgår man från en helhetssyn på människan och metoden passar väl in i Santa Monicas tankegångar.

Historik

Man har funnit ut att zonterapi har använts redan flera tusen år före Kristi födelse och man tror att metoden är äldre än akupunkturen. Den schweiziske läkaren Paracelsus talade om zonterapi på 1500-talet. I början av 1900-talet utvecklade den amerikanske läkaren W H Fitzgerald det han kallade för reflexzonterapi genom att ha studerat olika reflexfunktioner i kroppen. 1970 kom fotzonterapin till Sverige.

När används zonterapi

Zonterapi kan användas för att behandla stress, oro, lindrig depression, sömnproblem, huvudvärk, urinvägsbesvär, matsmältningsproblem samt smärtor i leder, nacke och rygg. Immunförsvaret kan stärkas genom stimulans av mjälten, det endokrina systemet regleras och blodtryck, blodsocker och sköldkörtelfunktion balanseras. Zonterapi har en lugnande, värmande och avslappnande effekt. Den kan användas i förebyggande syfte - som friskvård.

Hur går det till

Behandlingen inleds med en kort fotmassage och om man så önskar kan man först börja med ett avslappnande mjukgörande och väldoftande fotbad. Terapeuten växelvis masserar och trycker under och ovanpå fot och fotled.

http://alternativmedicin.se/sok/Beh-168.html