Bad och bastu

På vår lilla SPA-avdelning kan Du få bad med tillsats av salt eller eterisk örtolja i moderna bubbelbad med ozonrening och färgljusterapi. Bad och bastu ger kroppen, förutom avslappning, möjligheten att ta in verksamma ämnen, då huden är en mycket effektivt absorberande del av kroppen. Detta är således en välgörande och behaglig behandlingsform. En mindre bastu samt en ångdusch och infraröd bastu (djupvärmebastu) finns. 

Infraröd värme

Vår infraröda bastu som fungerar som ett litet tält är mycket populär. Du sitter på en stol i bastun med huvudet utanför. I denna kan du därför ha lite högre värme utan att det känns obehagligt. Det är oftast en god idé som en hälsbringande åtgärd att se till att regelbundet bli rejält varm och svettas ordentligt.  Detta kan vara svårt för många att klara av att göra med hjälp av tex. träning, då inte alla kan träna så hårt att de blir rejält varma och svettas ordentligt. Ett sätt att då hjälpa kroppen med vår naturliga utrensningsförmåga är tex genom att basta. Problemet med vanlig bastu kan vara att man inte orkar vara i den så länge att man svettas ordentligt, dessutom kan en del uppleva det som problematiskt att huvudet blir varmt eller att blodtrycket höjs. Infraröd bastu är då ett utmärkt sätt att bli varm snabbt och skonsamt, varför det tolereras ofta bättre än vanlig bastu. 

Vi använder oss av både infraröd bastustuga och infraröd bastutält, där man sitter på en stol inne i bastutältet med huvudet utanför. Bastun värms upp av infraröd värme som tränger djupare in i vävnaderna och skapar på så sätt effektivare värme i kroppen vilket bidrar till ökad cirkulation och utsöndring av toxiner genom svettningen. Även de som normalt sätt inte svettas brukar äntligen svettas rejält!

Köp egen bastu!

Infraröd basutält finns till försäljning hos oss. Den vi har ser ut som på bilden, stol och infraröd fotplatta ingår. Den tar mycket lite plats och kan vikas ihop vid förvaring. Det portabla infraröda bastutäletet kostar endast 5 900 kr. Vill du även ha en ozonator som håller bastun ren, kostar den 700 kr. Frakt och administrationsavgift tillkommer.

Med en bastu hemma kan du glädja dig åt att kunna svettas regelbundet!