Långvågigt infrarött ljus (F.I.R)

Infraröd ljus ökar cirkulationen och avgiftningen

De välgörande resultaten vid diverse sjukdomstillstånd beror på de infraröda strålarnas förmåga att driva ut de gifter som så ofta ligger bakom hälsoproblem t.ex. vid kvicksilverförgiftning. Våra kroppar fungerar som bioackumulatorer och när gifter (ex. pesticider, bly, klor etc.) ansamlas och inte avlägsnas omedelbart, lagras de in i kroppsvätska och vävnad och orsakar blockeringar i cellernas energiflöde. Detta kan till slut skapa olika hälsoproblem.

Långvågigt infrarött ljus kan också hjälpa personer med ledinflammation, kroniskt trötthetssyndrom, fibromyalgi och vissa hudproblem. Ljuset påverkar kroppen och tränger djupt in i leder, muskler och vävnad. Behandlingen ökar cirkulationen och förbättrar syresättningen - en naturlig läkningsprocess kan påbörjas.

Vad är infrarött ljus?

Infrarött ljus finns naturligt i solens ljus och kan tränga in på djupet i vävnaden utan att orsaka skador, inte ens efter flera timmars exponering, tvärtom är dess inverkan mycket hälsosam. Det är t.o.m. så att vi människor tar emot och sänder ut detta ljus, helt naturligt. Långvågigt infrarött ljus används på sjukhusen för att hålla nyfödda barn varma.

På Santa Monica har vi olika sorters infraröda bastur. Vi har nu även Mag Ray Electromagnetic Lamp, en relativt ny metod för smärtlindring. Kan vara ett effektivt komplement vid ömhet och smärta i muskulaturen, mjukdelsskador, reumatisk värk och inflammation, kan vara bra även vid olika hudproblem.

http://www.senseiscandinavia.se/se/resonans/index.htm