Mat & Dryck

Maten - lika nyttig som den är god!

Maten på Santa Monica är en viktig del av behandlingen och vi ser därför som vår uppgift att servera mat som är lika nyttig som den är god.

Matens betydelse för optimal hälsa leder oss i vårt livsmedelsval och vi väljer så långt det är möjligt ekologiska och närodlade råvaror. Maten är sammansatt för att tillgodose energi- och näringsbehov för var och en av våra gäster. Naturligtvis anpassar vi vår matsedel för särskilda behov, t.ex. specialkost eller energiberikning.

I vår matsal serveras frukost, huvudmål och kvällsmål och på matsedeln hittar Du en variation av vegetariska rätter men även fisk och fågel. Alla måltider består av en buffé och innehåller rikligt med grönsaker, nötter och fröer. Många rätter är inspirerade av ayurvedisk matlagning och från traditionell hälsokost. I vår ljusa matsal blir de gemensamma måltiderna något att se fram emot såväl kulinariskt som socialt.

Stort fokus läggs på att Du som gäst ska få med dig kunskap och inspiration för att kunna göra långsiktiga förändringar i din livsstil för att främja god hälsa och välmående. Läs mer under terapiformer och kostrådgivning.

Vatten - en livsnödvändighet!

Vår kropp består till 70 % av vatten och vi förlorar flera liter varje dag. Livsprocesserna i kroppens celler påverkas av kvalitén på vätskeintaget! Det är därför av yttersta vikt att Du dagligen fyller på med hälsosamt och syrerikt vatten vilket inte kan ersättas av andra drycker. På Santa Monica renas allt vatten, såväl det som används vid tillagning av mat och dryck, som det som förbrukas vid bad, dusch och terapi.