Värmebehandlingar och Infraröd värme

Feberterapi för att hjälpa immunförsvaret

Feber är kroppens naturliga reaktion på en infektion eller bakterie och är ett led i kroppens naturliga försvar. Feber skall därför i första hand ses som något positivt, då kroppen faktiskt har energi att producera extra värme för att bekämpa skadliga bakterier. Vid oförmåga att skapa feber vid behov, kan värmebehandlingar hjälpa kroppen upp till feber temperatur.

Med värmebehandling och infraröd värme kan temperaturen höjas lokalt eller i hela kroppen. På detta sätt aktiveras kroppens naturliga utrensnings- och läkningsmekanismer och stimulerar till cellförnyelse. Värme bidrar ofta även till smärtlindring och är dessutom för de flesta förenad med en behaglig upplevelse.

Svettning som terapi och avgiftning

Att svettas är nödvändigt för att kroppen ska kunna avgifta sig från toxiner. Det är viktigt att se till att regelbundet bli rejält varm och svettas ordentligt.

Ett sätt att hjälpa kroppen med sin naturliga utrensningsförmåga är genom att basta. Det kan vara bättre att basta länge i låg temperatur än kort tid i hög temperatur för att kunna svettas. Infraröd bastu är ett utmärkt sätt att bli varm snabbt och skonsamt. Vi har även bastutält där man sitter med huvudet utanför värmen, vilket kan upplevas behagligare.

Vi använder oss av både infraröd bastu och infraröd bastutält, bastun värms upp av infraröd värme som tränger djupare in i vävnaderna och skapar på så sätt effektivare svettning.

Infraröd bastutält finns även till försäljning hos oss. Den tar mycket lite plats och kan vikas ihop vid förvaring. Med en bastu hemma kan du glädja dig åt att kunna svettas regelbundet.

Kvinna i värmebehandling på Santa Monica Kvinna i bastutält på Santa Monica